Класическа рецепта за огретен със сирене

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock/Guliver

Необходими продукти:

картофи - 1.5 кг

яйца - 5 бр.

прясно мляко - 500 мл

сирене - 300 - 400 г

кашкавал - 100 г

 


Начин на приготвяне:

Картофите се обелват и варят 15-20 мин.

След като се сварят, се стържат на ренде, на което да станат на кръгчета (като чипс).

В тава (може в йенско стъкло) се слага 1 ред картофи, 1 ред сирене, черен пипер и сол и така се редуват, докато най-горния ред трябва да е картофи.

Яйцата и прясното мляко се разбиват и се заливат върху картофите.

Слага се във фурната, докато се сготви.

Преди да го изкарате, отгоре на огретена се стърже кашкавал и се оставя да се запече класически картофен огретен.