Най-вкусният гювеч с пилешко месо и още нещо

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock

Неоходими продукти:

пилешки крилца - 1 кг

ориз - 400 г

гъби - 250 г

чушки - 1 бр.

домат - 1 бр., настърган

лук - 1 глава


червен пипер - 1 ч.л.

чубрица

черен пипер

 

Начин на приготвяне:

1. Измийте и почистете крилцата.

2. Запържете ги закратко в малко олио.

3. Добавят се нарязаните лук и чушка.

4. След няколко минути добавете гъбите, подправките, настъргания домат и налейте вода.

5. След като заври, добавете ориза, разбъркайте и изсипете сместа в гювеча.

6. Затворете капака и гответе ястието на 180-200 градуса до готовност.

7. Периодично разбърквайте, докато оризът се свари и поеме водата (оставете да има малко от водата, след като се охлади, ще я поеме).

 

Приятен апетит!