Уникален сладкиш, подобен на баклава

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock

Необходими продукти:

орехи - 1 ч.ч. смлени

яйца - 4 бр.

брашно - 1 ч.ч.

захар - 1 ч.ч.

пудра захар - 1 ч.ч.

масло - 1 ч.ч.


 

Начин на приготвяне:

1. Разбийте захарта и маслото до побеляване и към тях прибавете смлените орехи и брашното.

2. Отделете белтъците от жълтъците на яйцата и разбийте белтъците на сняг.

3. Прибавете ги към готовата смес и сложете да се пекат в продълговата тавичка до готовност на 180 градуса.

4. След като се извади от фурната залейте с крем, който приготвяте от 4 жълтъка, разбити с пудрата захар.

5. Изчакайте 2-3 часа, преди да нарежете готовия сладкиш, за да засъхне кремът.

 

Приготвя се за общо 50 минути.

Стига за 10 порции.

 

Приятен апетит!