Кюфтенца в червен сос - няма такава вкусотия

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock/Guliver

Необходими продукти:

кайма - 1 кг

лук - 2 глави

олио

захар

червен пипер - 3 с.л.

брашно - 5 с.л.


доматен сок - 500 мл

вода

сол

черен пипер

 

Начин на приготвяне:

1. От каймата се оформете 12 малки кюфтенца.

2. Лука почистете и нережете на ситно.

3. В тенджера сложете повечко олио да загрее.

4. Добавете лука да се запържи.

5. Добавете червения пипер и брашното да се запържат.

6. Постепенно прибавете доматеният сок, като разбърквате непрекъснато, за да не стане соса на бучки.

7. Прибавете захар, за да убие киселинността на доматите.

8. Добавете вода, повечко, за да могат да се сготвят кюфтетата.

9. Доматения сос оставете да заври.

10. Кюфтетата сложете във врящите домати.

11. Овкусете със сол и черен пипер.

12. Разбъркайте от време на време, за да не загори.

 

Приятен апетит!