Лятна вкусотийка: Яхния с патладжан - ето как се прави

icon
Sofialive.bg
Източник: foodieboulevard.bg

Необходими продукти:

олио - 70 мл

лук - 4 глави

големи

чесън - 4 скилидки

домати - 5 бр.

патладжани - 2 бр.


червени чушки - 8 бр.

чушки сиврия - 2 бр.

захар - щипка

сол

черен пипер

червен пипер

магданоз

 

Начин на приготвяне:

Обелете и изпечете чушките и патладжаните.

Оставете ги за кратко, да се отцедят от излишната течност.

Обелете доматите и нарежете на ситно.

Нарежете чужките на кръгчета. 

В тенджера запържете едро нарязания лук, добавете доматите, щипка захар и сиврията.

Долейте малко топла вода, докато лукът омекне.

Добавете нарязаните на ситно патладжани и чушки, както и нарязаният на кръгчета чесън.

Подправете подправки и оставете за няколко минути да поеме всички аромати.

 

Приятен апетит!