Ароматно ястие за мезе и вечеря с тиквички и сирене

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock

Необходими продукти:

патладжани - 1 голям

крема сирене - 1 пакет (125 г)

кашкавал - 150 г настърган

мащерка

черен пипер

олио за намазване - 2 - 3 с.л. за намазване


 

Начин на приготвяне:

1. Измийте патладжана и го нарежете на тънка колелца.

2. Залейте го със студена вода и оставяте за 20 минути да излезе горчивината му.

3. В тавичка, може и йена, намазана с олио наредете патладжана, поръсете със черен пипер, мащерка и 2 с.л. олио.

4. Печете патладжана в загрята фурна на 200 градуса за 15 минути и извадете от фурната.

5. Намажете с меко крема сирене и поръсете с кашкавала.

6. Връщате във фурната и печете само на горен реотан докато се разтопи.

 

Приятен апетит!