Лазаня с пилешко на тиган

icon
Sofialive.bg
Източник: istockphoto.com

Необходими продукти:

пилешко филе - 100 г

печурки - 150 г

краве масло - 25 г

чесън - 1 скилидка

лук - 1/2 глава

моркови - 1 бр.


брашно - 1 с.л.

прясно мляко - 200 мл

вода - 100 мл

кори за лазаня - 4 бр.

сирене - 50 г

чедър - 80 г

индийско орехче - 1/2 ч.л.

сол

черен пипер - на вкус

 

Начин на приготвяне:

Нарязваме пилешкото месо на кубчета, печурките - на филийки, лука - на тънки полуколелца, чесъна скълцваме на ситно.

Настъргваме моркова.

Запържваме месото в сгорещеното масло.

Прибавяме зеленчуците, гъбите и ги задушаваме за няколко минути.

Сипваме брашното и разбъркваме добре.

Наливаме млякото и водата и бъркаме, за да не се образуват бучки.

Добавяме сол, черен пипер и натрошеното сирене.

Начупваме корите за лазаня, похлупваме и готвим на слаб огън около 10 минути, докато корите омекнат.

След това добавяме настърганото сирене Чедър и разбъркваме.

Лазанята на тиган е готова.

По желание я запичаме за 5-10 минути, охлаждаме за 15 минути, нарязваме и сервираме.