Малки банички със спанак

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock/Guliver

Необходими продукти:

кори за баница - 1 пакет

яйце - 1 бр.

олио - 100 мл

прясно мляко - 100 мл

сирене - 300 г

спанак - 300 г замразен


маково семе

 

Начин на приготвяне:

  1. В купа се разбива яйцето заедно с олиото и прясното мляко.
  2. Бъркат се до еднородна консистенция.
  3. От тази смес се заделя малко за намазване на малките банички.
  4. В отделна купа се смесват размразеният и отцеден спанак с натрошеното сирене.
  5. Взема се един лист от корите за баница и се намазва с яйченомлечната смес.
  6. Отгоре се поставя втора кора, която се намазва по същият начин.
  7. Така една върху друга се поставят три или четири кори.
  8. Върху последната се разпределя от сместа със спанак и сирене.
  9. Корите се навиват на руло и нарязват на малки триъгълничета.
  10. Така се процедира до изчерпване на продуктите.
  11. Триъгълните банички се подреждат в тава върху хартия за печене.
  12. Намазват се със заделената в началото смес и се поръсват с маково семе.
  13. Пекат се в предварително загрята на 180 °C фурна за около 15 минути или докато краищата на мини банички със спанак порозовеят.