Класическа рецепта за пиле фрикасе

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock/Gukliver

Приготвя се за 55 минути и стига за 4 порции.

Необходими продукти:

пилешко месо - 1 кг

яйца - 2 бр

кисело мляко - 50 гр

брашно - 4 с.л.

олио - 30 мл (2 с.л.)


черен пипер - 2 г

 

Начин на приготвяне:

1. Пилето сварете в подсолена вода.

2. Обезкостете месото и го накъсайте на големи парчета.

3. В отделна тенджера загрейте олиото.

4. Към него прибавете брашното и запържете леко.

5. Свалете от котлона и добавете горещ бульон от вареното пиле.

6. Бъркайте до получаване на хомогенна смес.

7. Върнете на котлона и оставете да поври 5 - 6 мин.

8. След като е готово, бавно и внимателно добавете предварително разбитите жълтъци и кисело мляко.

9. Разбъркайте фрикасето и подправете с черен пипер.

 

Приятен апетит!