Оригинална рецепта за китайски ориз у дома

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock/Guliver

Необходими продукти:

ориз - 1 ч.ч.

царевица - 1/2 консерва

моркови - 1 бр.

чушки - 1 бр. червена

чушки - 1 бр. зелена

лук - 1 глава


кълнове - 50 г

гъби - 3 - 4 бр.

зелен лук - 1 стрък

сол

черен пипер

соев сос - светъл

олио

 

Начин на приготвяне:

1. Измийте ориза.

2. Сложете го в дълбока тенджера и добавете вода да се покрие оризът.

3. Посолете и оставете да се свари оризът.

4. След като е сварен го измийте хубаво със студена вода.

5. Всички зеленчуци измийте, почистете и нарежете.

6. В тиган налейте олио и сгорещете.

7. Добавете двата вида лук, морковите, двата вида чушка и гъбите.

8. Запържете за около 2-3 минути и след това към тях прибавете царевицата и ориза.

9. Сложете соев сос - количеството е по желание според вашите предпочитания.

10. Разбъркайте добре и оставете за още 2-3 минути на котлона като разбърквате периодично.

11. Накрая овкусете ориза на тиган със сол и черен пипер и сервирайте.

 

Приятен апетит!