Специална торта с моркови, канела и шоколад

icon
Sofialive.bg
Източник: Pexels

Необходими продукти:

яйца - 2 големи

кафява захар - 180 г

олио - 5 с.л.

канела - 1 ч.л.

джинджифил - 1/2 ч.л.

бакпулвер - 1/2 пакет (5 г)


моркови - 1 голям

брашно от лимец - 180 г

бяло брашно - 2 с.л.

КРЕМ

прясно мляко - 300 мл

сметана - 100 мл

крем - 1 пакет с вкус на ягода (около 80 г)

крем - 1 с.л. с вкус на шоколад

УКРАСА

моркови

бразилски орехи

черен шоколад

 

Начин на приготвяне:

1. Разбийте яйцата със захарта.

2. Добавете олиото, настърганите моркови, канелата, джиндифила и накрая двата вида брашно и бакпулвера.

3. Печете блата в загрята на 180 градуса за 35 минути в тава с диаметър 20 см.

4. Охладете и срежете на две части.

5. В купа смесете студено прясно мляко, сметаната и двата вида крем.

6. С миксер разбийте докато сгъсти.

7. Наредете в чиния блат, част от крема, блат и останалия крем.

8. Направете декорациятас ленти морков, настъргани бразилски орехи, черен шоколад.

9. Охладете за 1 нощ или поне 3 часа и срежете на парчета.

 

Да ви е сладко!