Уникална вечеря, състояща се от пилешко месо и тиквички - здравословно е

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock

Необходими продукти:

пилешко филе - 400 г

тиквички - 2 бр.

пресен лук - 2 стръка

зехтин - 1/2 ч.л. за готвене

сол - 1 щипка

куркума - 1 щипка


къри - 1 щипка

черен пипер - 1 щипка

цедено мляко - 4 с.л.

маскарпоне - 1 с.л.

балсамов оцет - 4 - 6 капки

 

Начин на приготвяне:

1. Нарежете пилешкото филе на малки хапки.

2. Овкусете с подправките и солта.

3. Загрейте зехтина в тефлонов тиган и изсипете вътре овкусените пилешки хапки.

4. Пържете около 10 минути при непрекъснато разбъркване.

5. Нарежете тиквичките на тънки полумесеци и ги изсипете в тигана при пилешкото.

6. Добавете и нарязания на дребно пресен лук.

7. Гответе още 10 минути, като от време на време разбърквайте.

8. Разпределете готовото ястие в две чинии.

9. Отгоре поръсете по 2-3 капки балсамов оцет във всяка чиния.

10. Смесете цеденото мляко с маскарпонето и изсипете по 2 с.л. върху готовото ястие във всяка чиния.

11. По желание поръсете със ситно нарязан пресен лук.

 

Приятен апетит!