Сладки мини палачинки - вижте тайната съставка

icon
Sofialive.bg
Източник: Pexels

Необходими продукти:

яйца - 2 бр.

кисело мляко - 200 г

сода - 1/2 ч.л.

сол - 1 щипка

вода - 3 - 4 с.л. студена

брашно от лимец - 1 ч. ч.


масло - 30 г

олио - за намазване на тигана

 

Начин на приготвяне:

1. Разбийте 2-те яйца с щипка сол.

2. Смесете киселото мляко със содата и изчакайте минута, за да шупне.

3. Прибавете ги към яйцата заедно с 3-4 с. л. студена вода.

4. След това добавете брашното. 

5. Маслото трябва да е добре охладено, затова може да го сложите във фризер за 10 минути.

6. След това го настържете директно в сместа.

7. Разбъркайте добре.

8. Загрейте тиган с незалепващо покритие на средна степен на котлона. 

9. Намажете тигана с малко олио само първия път и след това оформете палачинки с по 1 лъжица от сместа.

10. Щом на повърхността се образуват малки балончета са готови за обръщане. 

11. Поднесете с мед или сладко.

 

Приятен апетит!