Пиле фрикасе по специална рецепта

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock

Необходими продукти:

пилешко филе - 500 г

лук - 1/2 глава

чесън - 1 скилидка

олио - 2 с.л.

масло - 2 с.л.

брашно - 4 с.л.


вода - 1 л или по желание

сол

черен пипер

дафинов лист - 1

мащерка - щипка

куркума - щипка

 

Начин на приготвяне:

Пилешкото филе запечатвам на тиган в малко масло - да получи лек загар.

Половин глава лук нарязвам на ситно и задушавам в дълбок тиган или тенджера, където съм загряла олиото и маслото.

След като омекне, слагам нарязан чесън, съвсем за кратко, че той прегаря бързо.

След това прибавям брашното, при непрекъснато бъркане за 3 минути, да се запече.

Следва вода или бульон, филето също и варим до желана гъстота.

Слагам дафинов лист, щипка куркума, мащерка, сол и чер пипер към вкусното фрикасе.

Готовото ястие подправям с лимонов сок.

Мащерката дава един фин аромат, който много добре си подхожда с останалите продукти, а куркумата придава свеж цвят на фрикасето.

Ако желаете опитайте рецептата за фрикасе с пилешко филе! Ще се радвам да споделите дали ви е допаднала.