Пилешки бутчета с ориз и бяло вино

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock

Необходими продукти:

пилешки бутчета - 6 бр. парти

ориз - 1 ч.ч.

бяло вино - 100 мл

вода - 4 ч.ч.

сол

олио - 3 с.л.


чер пипер

чубрица

лук - 1/2 глава

моркови - 1

 

Начин на приготвяне:

Първо, измийте пилешкото, посолете и подредете в тавата за печене.

Поръсете с малко черен пипер и чубрица.

Полейте с олиото и бялото вино, сложете и една чаша вода.

Така тавата отива във фурната, докато се запекат леко бутчетата.

След това към месото добавете чаша ориз, разбърквайте го с половин глава лук, нарязан на ситно и чубрица, 1 морков, малък, нарязан на колелца.

Залейте с три чаши вода, разбъркайте добре в тавата да се разпредели равномерно ориза и запечете до готовност.

Печете пилешките бутчета с ориз на 190 °C без вентилатор!