Класическа рецепта за такоси у дома

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock/Guliver

Необходими продукти:

зехтин - 1 с.л.

лук - 1 глава

кимион - 2 ч.л.

кориандър - 2 с.л.

червен пипер - 1 ч.л. + 1 ч.л. лют

кайма - 500 г говежда


домати - 400 г, може и от консерва

тортили - 10 бр. или тако черупки

айсберг - 4 големи листа, може и от маруля

домати - 2 бр. средни, нарязани

чедър - 1 1/2 чаши настъргано сирене

 

Начин на приготвяне:

1.В дълбок тиган загрейте мазнината и запържете накълцания ситно лук за 3 минути.

2.Добавете кимиона, кориандъра, двата вида червен пипер.

3.Гответе при непрекъснато бъркане в продължение на 30 секунди или докато подправките си пуснат аромата.

4.Добавете каймата и разбърквайте с дървена лъжица около 8 минути или докато каймата се запържи добре.

5.Добавете 400 г ситно нарязани домати или от консерва.

6.Оставете да се готви, като разбърквате от време на време, докато сосът се сгъсти.

7.Пригответе питките според указанията на опаковката.

8.Във всяка тако черупка сложете от телешкото, отгоре накъсана салата Айсберг или маруля.

9.Завършете с наразан домат и поръсете обилно с настъргано сирене.

 

Приятен апетит!