Тази супа пречиства тялото и ви дава енергия - лесна е за приготвяне

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock/Guliver

Необходими продукти:

пиле - 1 бр. домашно по възможност

лук - 1 глава

чушки - 1/2 зелена чушка

моркови - 1 бр. голям

грах - 4 с.л замразен

картофи - 2 бр. малки


фиде - според вкуса за по - гъста или по - рядка супа

домати - 2 бр. рендосани или обелени и нарязани

чубрица

сол

магданоз

за застройката

яйца - 1 бр.

кисело мляко - 3 с.л. домашно квасено

 

Начин на приготвяне:

1.В тенджера сложете месото да се вари на парчета, по-късно го обезкостете.

2. През това време си нарежете на ситно лука и чушката, моркова и доматите.

3. След 30 минути сложете и тях и продължете да варите.

4. Сложете задължително чубрица и сол.

5. След още 30 минути извадете месото, за да го обезкостите и сложете ситно нарязаните картофи и грах.

6. Обезкостете месото и го върнете обратно, сложете и фидето и варете до готовност.

7. Оставете да се охлади малко, за около 10 минуни.

8 Застройте с разбитото яйце с 3 с.л. квасено мляко.

9. Поръсете пилешката супа с магданоз и сервирайте.