Пролетна супа от спанак

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock

Необходими продукти:

спанак - 200 г пресен

киселец - 1 връзка

моркови - 2 бр.

пресен лук - 1 връзка

пресен чесън - 1 стрък

ориз - 50 г


олио - 5 с.л.

сол

черен пипер

джоджен - пресен

ЗАСТРОЙКА

кисело мляко - 3 с.л. пълни

жълтъци - 1 бр.

 

Начин на приготвяне:

За тази вкусна пролетна супа първо настържете 2 средни моркова на едро ренде и ги сложете в тенджера с около литър вода вряща вода.

Прибавете ориза, сол и черен пипер и гответе 15 минути.

Ориза може да замените с булгур.

През това време почистете и нарежете пресния лук и чесън, както и спанака и киселеца.

За да запазят максимално вкусовите си качества и полезни вещества, прибавете зелениите към супата почти накрая.

Добавете също и олиото и оставете супата да къкри още 10 минути.

Накрая добавете към супата ситно нарязан джоджен и пригответе застройката.

Смесете в купа киселото мляко и 1 жълтък.

Започнете да добавяте по малко от горещия бульон на супата към млякото, бъркайки.

След това прибавете застройката на тънка струя към спаначената супа и гответе още минута-две.