Пуешко с гъби и ориз

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock/Guliver

Необходими продукти:

пуешко бутче - 1 бр.

гъби - 250 г

ориз - 1 ч.ч.

бульон - от варенето или пилешки 3 ч.ч.

черен пипер

сол


лук - 1/2 глава

моркови - 1

олио - 3 с.л.

 

Начин на приготвяне:

Първо, сварих бутчето в мултикукър на програма месо. Сред това го обезкостих.

Следващата стъпка е да почистя, измия и нарежа зеленчуците, като моркова го настъргах.

А гъбите почистих с четка.

Нарязаните зеленчуци смесих в тавата за печене заедно с ориза, олиото и месото, прибавих и подправките.

Разбърква се добре.

Залива се с бульона и оризът на фурна се пече на 190 °C до готовност.