Бърза запеканка с чесънче - Тайната е в тази съставка

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock

Необходими продукти:

лук - 1 глава

чесън - 2 скилидки

броколи - 1 глава

карфиол - 1 глава

гъби - 200 - 300 грама

замразена царевица - около 100 грама


тофу - 150 - 200 грама

крема сирене - 1 пакетче (около 125 грама)

готварска сметана - 200 мл

кашкавал - около 250 грама

мащерка

босилек

сол

олио

 

Начин на приготвяне:

1. Нарежете лука на дребно, чесъна - на ситно, гъбите - на по-едри парченца, тофуто - на кубчета, а карфиола и броколите разделете на розички.

2. В сгорещено олио запържете лука и гъбите за няколко минути, докато гъбите омекнат, а лука изсветлее.

3. Добавете чесъна, мащерката и малко босилек.

4. Разбъркайте и се изсипете карфиола и броколите.

5. Похлупете и оставете на средна степен 5-10 минути, докато се задушат на пара.

6. Отделно в чопър смесете крема сиренето със сметаната.

7. Настържете кашкавала.

8. Посолете зеленчуците, добавете царевицата, тофуто и около половината от кашкавала.

9. Разбъркайте и изсипете всичко в тава.

10. След това сложете сместа със сметаната и разбъркайте отново.

11. Най-отгоре поръсете с останалия кашкавал и поставете в предварително загрята на 200 градуса фурна до разтапянето и запичането на кашкавала.

 

Приятен апетит!