Този изумителен резултат ще се случи с лицето ви, ако си правите водна пара - и то само веднъж седмично

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock

Време е да се погрижите за лицето ви. Замърсяването на въздуха се увеличава в много страни, смогът прониква в кожата, имате нужда от слънцезащитни продукти, за да я предпазите от ултравиолетовите лъчи, а преработените храни изобщо не я подхранват. Ето защо е по-важно от всякога да се грижите за лицето си. И един от методите, който работи, е водната пара. Това може да почисти, успокои и обърне увреждането на кожата. Споменахме ли, че също е безплатно? Ето как ще ви подействат парите, ако ги прилагате дори само веднъж седмично. 

1. Премахва и почиства натрупаната мръсотия в порите 

Когато парите лицето си, топлината на водната пара отпуска порите ви, което ги кара да се разширяват. Когато се отворят, мръсотията, която се натрупва в тях, се изхвърля.

Често тази мръсотия се носи във въздуха около нас. Помислете за качеството на въздуха във вашия град и за целия смог, който автомобилите произвеждат. Помислете за всички овлажнители, гримове и слънцезащитни продукти, които носите ежедневно. 

Като правим пара на лицето си, можем да ограничим количеството от всички тези натрупвания, които имаме и техните нежелани резултати. Освободете порите на лицето си и крайният резултат ще бъде чисто, блестящо лице!

2. Лицето ви ще си набави повече кислород 

Кожата ви е най-големият орган на вашето тяло и като по-голямата част от тялото ви преминава през постоянен процес на регенерация, причинявайки натрупването на мъртви остатъци по лицето ви. Те пречат на правилното снабдяване с кислород на кожата ви. 


Когато парите лицето си, премахвате част от мъртвите остатъци, освобождавайки пътя за по-сияен вид.

3. Ще забави появата на бръчки. 

Всички знаем, че бръчките са нещо, което винаги искаме да отложим. Сред хилядите обещани лекове са 2 научно обосновани съставки, известни като колаген (който можете да намерите в неща като желе и азиатското ястие агар агар) и еластин. Ако не обичате да ядете колаген обаче, топлите водни пари може да бъдат чудесна алтернатива. Правейки това на лицето си, ускорявате кръвообращението си, като по този начин стимулирате производството на колаген и еластин, осигурявайки ви еластична кожа и забавяйки появата на бръчки.

4. Ще започне да се хидратира естествено.

Когато си правите водни пари често, това принуждава лицето да произвежда повече естествени масла, които овлажняват кожата и повишават нивата на хидратация. Освен това изпаряването увеличава пропускливостта на кожата ви, така че позволява на влагата да преминава през нея.

5. Ще абсорбира вашите продукти за грижа за кожата по-добре. 

Водните пари трябва да се разглеждат като съществена част от цялостния ви режим на грижа за кожата. Страхотното при изпаряването е, че ще извлечете повече от всички тези кремове, лосиони и почистващи продукти, които често нанасяте върху лицето си.

Това предимство се дължи на подобрената циркулация и насищането на кожата с кислород. Тъй като порите са свободни, те могат да абсорбират повече. Тъй като потокът ви е по-силен, лицето ви ще бъде по-реактивно към продуктите. И накрая, тъй като кожата ви е напълно овлажнена, когато добавите серуми, те ще имат по-съществено въздействие.