Възможно е: Ето как да отслабваме докато спим

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock

Загубата на тегло може да бъде трудна задача и въпреки че поддържането на здравословна диета и извършването на постоянни тренировки със сигурност ще ви помогнат да останете във форма, има някои по-лесни начини за изгаряне на мазнини. Всъщност с няколко промени в начина на живот можете да изгаряте калории с по-бързи темпове, дори в съня си.

Ето как:

1. Опитайте да спите без одеяло

Нищо не може да победи уютното усещане да спите под огромно пухесто одеяло, но ако искате да отслабнете, е по-добре да спите без него. Когато спите при по-ниски температури, метаболизмът ви се ускорява и изгаряте повече калории, докато почивате. 

2. Спете повече

Броенето на калории и прекарването на часове във фитнеса определено може да ви помогне да влезете във форма, но един от най-ефективните начини да се отървете от излишните килограми е просто да спите повече. Ако мислите, че това звучи твърде хубаво, за да е истина, всъщност не е така. Проучванията показват, че само един допълнителен час сън всяка вечер ви помага да приемате 270 калории по-малко на ден без много усилия. И за една година, това води до загуба на цели 9 килограма.

3. Изпийте протеинов шейк преди лягане


Хората, които искат да отслабнат, са готови да опитат всякакви диети, включително периодично гладуване, което може да бъде доста вредно за тялото ви. Лягането на празен стомах може да ви държи будни през нощта, а липсата на достатъчно сън всъщност може да доведе до наддаване на тегло. Има много здравословни и питателни храни, които можете да хапнете преди лягане и протеиновият шейк е един от тях. Той ще накара тялото ви да изгаря повече калории при храносмилането му.

4. Носете маска за сън на очите си

Излагането на светлина през нощта не само прекъсва съня ви, но също така може да накара тялото ви да се запасява с повече мазнини. Хората, които спят на тъмно, са с 21% по-малко застрашени от затлъстяване от тези, които спят в най-светлите стаи. Ако не можете да осигурите пълна тъмнина в спалнята си, изберете удобна, качествена маска за сън, която може да осигури пълна тъмнина по всяко време на деня.

5. Не си лягайте гладни

Докато яденето на по-малко калории трябва да доведе до загуба на тегло, пропускането на вечерята може да направи с тялото ви точно обратното. Когато внезапно намалите приема на калории, тялото ви автоматично преминава в режим на гладуване и забавя метаболизма ви, за да пести калории.

6. Хапнете малко преди да заспите

Въпреки че не трябва да си лягате гладни, тъпченето с храна също няма да помогне на тялото ви. Вместо да ядете обилно преди сън, изберете малка, здравословна и питателна храна, за да избегнете преяждане и да поддържате по-добър сън.