Самоизключване - колко важно е при разумно залагане онлайн?

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock/Guliver

iGaming индустрията продължава да прави своя възход и да се радва на вниманието на по-сериозна аудитория. Това по никакъв начин не трябва да ни изненадва, все пак говорим за индустрия, която се стреми да предложи възможно най-добрите условия на своите клиенти, особено след като говорим за пряка зависимост между двете страни – няма как да има онлайн залагания, ако липсват клиенти. И всеки един оператор се стреми да даде колкото се може по-добри условия на своите клиенти. Такъв пример е и Bet365 бонус от Efirbet с чиято помощ все играта става още по-приятна.

Брандовете винаги се стремят да доставят колкото се може повече възможности за своята аудитория, като към всичко това не трябва да забравяме, че от много години насам се грижат и за безопасността на своите клиенти. Не говорим само за технологичните защити при правенето на депозити и тегленето на печалби, нито пък за пазенето на лични данни.

Редица критици често говорят за неразумна игра, за по-сериозно инкасиране на загуби и още много други. Противно на това вярване, онлайн индустрията на всички видове залози няма за цел да остави клиентите си с горчив вкус в устата. Причините са много, но една от всички е, че брандовете залагат на количеството клиенти. Политиката отдавна е различна и е ясно, че винаги се говори за отговорна игра, забавление и дори се предлагат опции за допълнителна защита.

Именно една от тях е тази за самоизключването, като нейната основна цел е да предпази играчите от някои основни грешки в платформата. Нека започнем от самото начало. Всеки един клиент получава детайлна статистика на направените депозити и може да види сам колко точно е инвестирал в това забавление. След това спокойно може да постави лимит на своите депозити, като в някои отношения е препоръчително дори от професионалистите да има  такъв. По-важното е, че най-добрият съвет е винаги да се използва сума, за която няма да се съжалява, дори и да се инкасират загуби.

Следващата добра опция е да имаме известие за прекараното време в платформата. Можем да изберем дали искаме да прекараме един или няколко часа, като след изтичането на времето ще получим известие, че е време да си починем. В случай, че не сте забелязали, всички тези опции са съобразени с някои от първите симптоми, които подсказват за развиването на зависимост. Всяка една стъпка е налична в профила на самия клиент и често се препоръчва на новия играч да направи всички необходими настройки и по този начин да контрира бъдещите проблеми.

Двете най-крайни мерки са опцията за временно прекъсване и самоизключването. В първият случай трябва да запомним, че става въпрос за кратко време от един до няколко дни. В този период нямате възможността да правите депозити и залози, може да изтеглите печалбите си, но нищо повече. Идеята е, че всеки един играч трябва да запомни една много важна подробност – платформата няма да избяга и след като се е изгубило удоволствието от играта, може би трябва да има кратка пауза. Вече забелязваме, че има много опции, когато се чудим как да спрем хазарта да се превръща в порочна практика.

В по-тежките случаи, когато инкасирате загуби, правите необмислени залози и депозитите се случват твърде често, тогава може да вземете много по-сериозни и крути мерки – тогава минималното време е между няколко месеца и години. Брандът не само ще уважи вашето решение, но и няма да изпраща промоции, като няма да трие профила ви, просто няма да позволи да бъде активен.


Разбира се, всеки клиент носи и своята собствена отговорност, като е препоръчително е никога да не си мисли, че ще стане милионер или след няколко залагания ще бъде обезпечен завинаги. Това няма как да се случи. Онлайн платформите са забавление и удоволствие от риска, със сигурност може да сте чували легендарни истории за успешни играчи, но никой не казва колко точно са техните загуби, преди да започне възхода им.