Операция Шменти Капели

icon
Sofialive.bg

Първоначално работното й заглавие беше 12:10, но когато нашият Бойко Борисов се изцепи в Германия как предното правителството крало и с гъза си, а сега „ми се прави на шменти капели", всичко си дойде на мястото. Снимките на филма се проточиха доста дълго, а през последните четири години тотално спряха, но след като продуцентът, сценарист и главен актьор Владислав Карамфилов ипотекира де що  имоти имаше, получаваме това.

Историята е за безработния учител по математика Цеко Цеков (Въргала), който е извършил някакво абсурдно престъпление и по петите му плъзват спецслужби, лекуват го психиатри (Джеки Стоев и Джони Пенков) и още всякакви идиоти. Естествено, смотаният Цеков само мига на парцали и идея си няма какво точно става, но в един момент се окопитва, за да се превърне в истински герой на своето време. Или както сам Карамфилов казва: „Това е най-синтезираното обобщение на последните 20 години и красноречиво обхваща целия мащаб на кретенията, която ни се случва."

Е да, ама не. И до ден-днешен се чудим с какъв акъл Въргала си е заложил имуществото и партакешите, след като крайният резултат е тази постна комедия с вехти смешки отпреди сто години. Вярно, разсмя ни от сърце на едно-две (буквално) места (сценката със заекващото ченге например), но те пролет не правят, камо ли добър филм. Скучна работа, ти казваме, доста нефокусирана и измъчена, а към средата така ти писва, че ти идва директно да си излезеш.

с една дума
КАПЕЛА. Най-голямата шапка в света изплела американката Джини Уудуърд - нейното произведение е дълго 213 метра и тежи 40 килограма.

Чай с бисквити плюс добра книга в домашна обстановка. Или сбъднатата мечта на една издателска къща