MELBA #14 става част от FIG. 1 – Фестивала за илюстрация и графика в София

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock/Guliver

Лятната МЕЛБА НА ЖИВО става част от дебютното издание на Фестивала за илюстрация и графика FIG. 1. в София. След доминиращите онлайн събития през изминалата година, екипът на Студио Комплект и Fashion Days с удоволствие канят приятелите и почитатели на визуалния разказ този път и на живо в THE STEPS на 6 юли за нова среща с местни дизайн герои.

 

Mила Янева-Табакова

Мила Янева-Табакова е част от творческия колектив ЧАРК и първи лектор в MELBA #14. На фокус са нейната привързаност към ръчно изработените книги и вълнуващият визуален разказ. Тя завършва магистратура Визуални изкуства, специалност Комикс и Илюстрация, LUCA School of Arts, Брюксел, Белгия. Бакалавър: Книга и печатна графика в НХА, София. Еразмус: Илюстрация в LUCA School of Arts, Гент, Белгия. Мила ще сподели мотивацията, която е провокирала „На път“ – последната ѝ безсловесна книга и детайли за морските „Сувенири“ – нейният изящен авторски дебют.  

 

Светлана Мирчева


Светлана Мирчева е задължителен събеседник, когато на фокус е илюстративният подход във визуалния изказ. MELBA#14 за Светлана е посветена на Рисунката в съвременното изкуство.  С актуалните „Възможни изложби“, активни до 11 юли в Софийски арсенал – Музей за съвременно изкуство и пребогат опит с инсталации, принтове, макети и разнообразни дигитални изображения, показвани в много реномирани галерии в САЩ и Европа, Светлана ще сподели вижданията си за илюстрацията като изкуство и наратив.

 

Кром Багелски / Krom Bagelsky

Кром Багелски е третият гост в лятното издание на МЕЛБА НА ЖИВО. Той е популярен уличен художник на стенописи в Европа и основен двигател на световния проект The Rural Murals Project. В MELBA #14 Кром ще говори за нуждата от нова култура в България, за първата галерия на открито и идеологията на „Стенописи в дивото“.

Събитието във Facebook е тук, входът за MELBA#14 е свободен, а тя стартира на 6 юли в 19 часа и се случва с партньорството на Fashion Days, вдъхновение и шопинг дестинацията за всички влюбени в модата и добрия стил. Всички, възпрепятствани да присъстват на живо в THE STEPS, ще могат да проследят разговорите и онлайн в събитието във Facebook.