Саундтракът на лято 2019

icon
Sofialive.bg

Всяко лято задължително си има свой саундтрак! Ако все още не сте снабдили вашето с такъв, значи е време да го направите, а списъкът по-долу определено ще ви бъде в помощ. Набелязали сме песни, които вече се заформят като хитове и само след седмица-две ще звучат отвсякъде. Разбираемо парчетата са комерсиални - все пак такива в повечето случаи стават хитове. Ето какво предвещава нашето кристално кълбо за лято 2019.

Голямата заявка за хит на лятото идва от най-актуалните имена в поп музиката в момента - Шон Мендес и Камила Кабело. Миналото лято (2018 г.) премина под латино ритъма на Havana”, която бе и най-продаваният сингъл в световен мащаб за годината. Камила Кабело споделя, че песента е променила живота ѝ, а ние се радваме, че това се случи. Очакваме хубава музика от нея и занапред.

Толкова талантлив, а само на 20. Шон Мендес вече има три албума зад гърба си, като последният се появи съвсем наскоро. Младият поп изпълнител е сред най-влиятелните личности на сп. Time за 2018 г.

Сами разбирате, че колаборацията между двамата не е случайна и предвещава тотален успех. А миксът от латино и поп е идеалната комбинация за „горещо“ лято, нали?

Видеото на „Señorita“ е налично само от седмица, а вече има близо един милиард гледания.

Ед Шийрън е машина за хитове и всичко, което избълва за отрицателно време стига до върха на класациите. В един момент нещата дотолкова преекспонираха, че отдалече заобикалях лиричните му песньовки. В момента Ед има хит, който е в колаборация с Джъстин Бийбър и който не ви препоръчвам. Друга бира обаче е най-свежото му предложение – Cross me. Мелодичен поп подкрепен от вокалите на американския изпълнител и рапър PnB Rock, плюс добро количество рапиране от Chance The Rapper. Перфектно за лятото.


Сингълът е част от предстоящия нов албум на Шийрън, а видеото към него дебютира само преди седмица.

И това ако не е годината на Mabel! Ако не я познавате - тя е на 23 и е родена в Малага, Испания, а в момента е сред най-актуалните британски изпълнители. След като от началото на годината не спряхме да repeat-ваме Don’t Call Me Up, сега зареждаме летния плейлист с новото ѝ парче – Mad Love.  

 

 

От върха на американската сингъл класация, та в нашия плеър, идва една малко странна колаборация между 20-годишния рапър Lil Nas X и кънтри певеца и актьор Били Рей Сайръс. Спойката определено се е получила, защото след първото слушане задължително повтаряш, до няколко пъти. По-подходящата за сваляне версия на „Old Town Road“ може да намерите тук (https://www.youtube.com/watch?v=7ysFgElQtjI), защото видеоклипът си е цял филм.

Голям лайк за съвместния проект на dance експертите от Sigala и безупречите вокали на Беки Хил в Wish You Well”. Извисяващият се глас на британката допълва перфектния танцувален ритъм напомнящ за транс класиките от 90те.

Само колко хита са родени в тежки моменти, които техните автори преживяват! Новият албум на популярният продуцент и DJ Марк Ронсън, Late Night Feelings”, е правен точно в такъв момент – когато той преживява развода си с френската актриса и модел Joséphine de La Baume. Резултатът е един чудесен музикален продукт, от който за приятните летни нощи ви препоръчваме третия сингъл. „Find U Again“  е с вокалите на Камила Кабело, което прави парчето още по-приятно за слушане.

Заявка за летен хит дават и Tiësto, Jonas Blue и Рита Ора. Ritual  вече няколко седмици се представя доста добре в класациите, изкачвайки се към челните места. В летния плейлист включваме и новите песни на американската поп дива Тейлър СуифYou Need To Calm Down“ и британската гърл банда Little Mix, които в припева на Bounce Back ни припомнят чаровното изпълнение на Soul II Soul – „Back To Life“. „However do you want me, however do you need me…”

В момента у нас латино Calma-та и Farruko е завладяла върха на класациите и е доста вероятно това да продължи през цялото лято. Дори и парчето да е друго, латиното си е вървежно.

Точно като за горщия сезон се появява новата песен на 100 KilaEL TRAICANTE. При първо слушане парчето се движи на ръба, до момента, в който не запява Маги Джанаварова, която го изстрелва в Космоса. Невероятна е тази Маги. „Най-ярката звезда“, както самата тя припява. Странно, че името и не обявено като участващ изпълнител, но това в случая няма никакво значение. Repeat и „горе ръцете! Горе, горе ръцете.“

Историята досега показва, че кристалната ни топка работи добре. И познава! Въпреки това е възможно и съвсем различни песни да са хитовете на лято 2019. Все пак то едва сега започва и предстои още много нова музика да се излее в морето.

Весело лято, щури купони и хубава музика!