Животът ни е поп-фолк с Папи Ханс и Тита

icon
Sofialive.bg

 

 

Това че, Пайнер вече не си правят концертите пред „Александър Невски“, не означава, че чалгата е престанала да съществува. Не бързайте да се радвате! Тя е тук, а корените са толкова дълбоко впити в земята, че изкореняването ѝ е направо невъзможно. Особено когато, не става въпрос само за музика, а за манталитет и начин на поведение.

Оказва се, че през 2019 година, границата между музикалните стилове в България е доста тънка, даже почти невидима, най-вече между фолка и рапа. Струва ли ми се или наистина е така, не знам, но новите ни музикални звездички, доста са слушали Преслава и Ивана, защото актуалните им музикални проекти (понеже освен това са и архитекти), все към поп-фолк-а бият. И не става дума само за текстовете, а и за мелодиите. Уж рапъри, туй-онуй, а щракането с пръсти по-добре го умеят. И изобщо не говоря за колаборациите на Криско и Слави. В средата на май Гери-Никол събра тайфата от село и реши да оглави фолк-класациите с новата си песен „SHEFE SHEFE“, но не успя. Доста я нахейтиха, а тя взе, че най-много се обиди на Тото от Скандал. А той човека истината си ѝ беше казал, ама карай!

Папи Ханс пее, че мирише на секс! Бре! Че как човек може да мирише на секс, преди да е правил секс. Но по-добре да не тръгвам в тази посока...

След като новата песен на Папи Ханс с участието на Тита разби всичките ни представи за музика, съвсем закономерно тя е номер едно в трендинга на тубата. Демек най-вървежната в момента. С нея двамата изпълнители дават сериозна заявка за влизане в Пайнер, а според запознати лица, Митьо Пайнера вече им е предложил договор. Продукцията има всички качества за един поп-фолк хит: елементарен за възприемане от аудиторията текст, мелодия – хем модерна, хем с балкански привкус, и клип пълен с голи мацки. Яко, баце!

Песента била провокативна. Е, добре! Ама какво сега трябва тоя хит да провокира в мен? Да мириша на секс? Или да нямам комлекс, защото мириша на секс?


Всъщност аз нямам проблем с песента, ако някой вземе да си го помисли. Не, че не ми харесва. По-лошо - просто ми е безразлична.

От телевизора Тита ни убеждава, че с Папи пеят за „нормалните взаимоотношения между мъж и жена, които имат връзка“.

„Ако Писи пожелае,

Писи ще си поиграе,

Но какво предлагаш ти?“

Как да ги разбираме сега ние тези нормални взаимоотношения? Писи може да желае, а може и да не желае. А ако реши да пожелае, някой трябва да и предложиш нещо!

Драга, Писи, това са нормални взаимоотношения само на хора с чалга мислене. Сори, ама под нормални взаимоотношения за влюбени, аз разбирам нещо съвсем различно, от това, за което се пее. Нормалните взаимоотношения не са надцакване, не се гоненица. Нормалните хора не искат нищо в замяна, освен любовта на другия. Мен трудно ще излъжете, че това е нормалност, но се притеснявам за тези, които няма да успеят да избягат от примката на тази словесна клопка - по-малките потребители на YouTube, облъчвани от ценности като: „да изкарам ли Ламбото“, „Панамера с панорама“ и „бум-бам на първа среща“. Тенденцията в новата БГ-музика е просто трагична – липса на идеи, запълване с чалга звучене и безсмислени текстове. В резултат музикалните продукти са без послание или със сгрешено такова.

Да живее новият хит „Ти гониш“!