Най-често срещаните откачалки в София

icon
Sofialive.bg

Столицата ни е колоритна от към архитектура, места, събития, идеи и хора. От всичко има по много и никога се скучае. Типажите, които най-често можем да срещнем са положителни, приятелски настроени и широкоскроени. Има обаче и такива, които със сигурност не са ни заинтригували приятно, а напротив - иска ни се да не ги бяхме срещали. Обикновено това са странните и особени хора, но в лошия смисъл. С една дума откачалките, от които рядко можеш да очакваш нещо добро.

Ето и кои са най-често срещаните от тях в София и как да ги разпознаем.

Агресивният скитник
В някои случаи, той дори не е истински скитник, а просто човек, който отдавна е занемарил нормалното поведение и хигиената си. Може да е временно прогонен от жилището си или просто да е решил да живее "свободно" без да има някаква ангажименти. Най-често, той се отнася агресивно към минувачите дори без видима причина а понякога проси, но дори тогава се държи грубо. В градския транспорт често прави скандали и с това си навлича гнева на доста хора. Ако е пийнал и няколко бутилки евтина водка, положението се влошава още повече.

Бездомните жени с безкрайните монолози
Тези жени будят наистина голямо съжаление, защото се предполага, че някога са били красиви, успешни, обичани и щастливи, но поради една или друга причина живота ги е променил и не са могли да превъзмогнат изпитанията по пътя си. Обикновено те са бездомни, но не е задължително да просят. Могат веднага да бъдат забелязани, тъй като не спират да водят дълги и шумни монолози като рядко обръщат внимание на онези, които са около тях.

Маниака на тема запознанства
Той е весел, безгрижен и безкрайно разговорлив. Не му е нужно да ви познава за да ви поздрави или направо да седне до вас на пейката в парка и да започне да ви говори каквото му хрумне. Не винаги е откровено луд, но отстрани често изглежда такъв. Без притеснение ще ви разкаже кой е, от къде е, какво е работил и дори може да стигне до драматични истории с някоя изгубена, стара любов. След като се наприказва ще си замине така внезапно, както се е появил. Добрата новина е, че такъв типаж не е опасен, но е крайно досаден и налудничав.

Тайнственият бандит
За него винаги се носят невероятно много слухове - че е вандал, че краде, че пуши трева на обществени места или, че общува със съмнителни личности. За повечето хора той е бандит, нехранимайко и изгубена кауза и винаги съветват всеки да стои далеч от него. От своя страна, държанието му винаги е малко тайнствено и дръпнато и не обича да говори за себе си. Като цяло не е фен на общуването и е трудно да бъде видян с повече от двама души. В крайна сметка слуховете за него не винаги се оказват верни, но цялостното му поведение и толкова потайно, че е трудно да му се вярва.

Иноваторът
Винаги е облечен небрежно, но артистично и си дава вид на някой, който е разбрал смисъла на живота. Обича да се разхожда безцелно и да си намира компания за разговори и е в състояние цял ден да изнася лекции за своите идеи и прозрения. Убеден е, че е отвъд останалите заради всичките си открития и се чувства като непризнат гений, който вдъхновява хората и може да им даде идеалния съвет. Не рядко стига до прозренията си благодарение на известно количество алкохол или други вещества.


 

A това са 10 български фрази на английски, с които да се посмееш.

И как да ги разпознаем