Най-интересните ТВ сериали през декември

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock/Guliver

Годината вече върви към подновяване, но е още рано за равносметка за най-добрите сериали, тъй като през декември идват няколко нови филма, на които от стрийминг платформите залагат големи очаквания. Иначе е ясно, че „Чернобил“ ще бъде в челото на най-добрите ТВ серии, защото определено си беше събитието на годината. От Netflix обаче са ни подготвили нов фантастичен сериал, който ще се появи през декември и, който според очакванията трябва да отвее по интерес лидери като „Игра на тронове“ и „Чернобил“. Дали продукцията ще успее настина да изпълни очакванията, предстои да разберем съвсем скоро. Така че от 20 декември, когато е премиерата, всички любители на приключенията, ще следят какво ще случи във „Вещерът“.

Официалният трейлър бе пуснат през юли, като до момента е гледан над 21 милиона пъти, което говори, че интересът към сериала се очаква бъде наистина голям.

„Вещерът“ е базиран на едноименната сага на полския писател Анджей Сапковски. Сюжетът разказва за ловец на чудовища, живеещ в измислен свят.

Всички, които миналата година се изгубиха в космоса заедно със семейство Робинсън и им хареса, чуйте – приключението продължава този декември. Netflix ни правят чудесен коледен подарък, като пускат втория сезон на научнофантастичния сериал „Изгубени в космоса“ на 24 декември.

Сюжетът на сериала е базиран на оригиналния сериал от 1963 г. и ни пренася в бъдещето, където семейство Робинсън са сред избраните да колонизират нова планета. Непредвидени обстоятелства обаче ги отклоняват от първоначално зададения курс и те са принудени да оцеляват на друга, съвсем непозната планета.


Ако Netflix залагат много на „Вещерът“, от Apple пък са обнадеждени за успех на техния нов сериал - „Servant”. Толкова, че дори обявиха втория му сезон.

Трейлърът иглежда доста creepy (зловещо), та ако не си падате по подобен род филми, едва ли ще бъде вашият сериал. За почитателите на хорърите обаче това ще бъде добра находка, имайки предвид, че сериалът е дело на М. Найт Шаямалан.

Тоби Кебел и Лорън Амброуз влизат в образите на млада двойка, която наскоро е изгубила своето малко дете и за да се справят с травмата, двамата си купуват свръхреалистична бебешка кукла, като наемат и бавачка, за да се грижи за нея.

Зловещите тайни на куклата-бебе стартират с първите три серии от поредицата на 28 ноември по Apple TV+, но останалите четири епизода ще могат да се видят през декември.

Освен „Servant”, през декември Apple TV+ ще пуснат и криминалната драма „Truth Be Told“, с участието на носителката на „Оскар“ Октавия Спенсър. Сериалът е базиран по романа на Катлин Барбър и разказва за преразглеждане на дело за убийство, чийто извършител е вече 18 години зад решетките.

От стрийминг платформата Hulu, станала популярна покрай продукцията „История на прислужницата“, също пускат нов сериал през декември. Неговото име е „Reprisal“ и ще бъде достъпен от 6 декември. Негов продуцент е Уорън Литълфийлд, а в главната роля ще видим Абигейл Спенсър от „Истински детектив“. Нейната героиня търси отмъщение срещу мото-банда, която почти я убива и чийто главатар е собственият ѝ брат. Не звучи никак коледно, но не е и представено за такова.

Приятно гледане!