8 държави, които всеки трябва да посети в живота си

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock/Guliver

В края на годината обикновено всеки си спомня най-вълнуващите моменти от нея. За всеки това са пътуванията и отпуската. Разбира се, понякога нямаме възможност да отидем там, където искаме, но ако ни се отдаде шанс, то тогава трябва да посетим тези осем държави. Те се намират в различни точки на света, но съчетават едно - уникално преживяване от което със сигурност ще имат несравними спомени.

1. Португалия - Ако изведнъж ви оставят и трябва да пътувате сами, не се отчайвайте. Тази западна страна в континентална Европа, разположена в югозападната част на Иберийския полуостров, е идеална за релакс в „солов“ формат - всичко е обмислено (и предвидено) за безопасността на туристите. Освен това Португалия е идеална за хора, които ценят комфорта и знаят как да се наслаждават на живота. Бавни разходки по живописните улици, зачитане на традициите и историческото наследство, многообразието на местната кухня и почитането на семейните ценности - това са само няколко неща, за които си струва да дойдете в тази невероятна страна.

2. Франция - Трудно е да си представим, обаче, някои хора все още не са посетили страната, където говорят „езика на любовта“ и задават модни тенденции, които незабавно се възприемат от всички. А атмосферата на мистерия и романтика, гурме кухня, невероятна архитектура, около 37 невероятни обекти на ЮНЕСКО за световно наследство и дейности за всеки вкус (от алпийски планини и ски курорти до живописни плажове, красиви села, впечатляващи градини и паркове) позволяват на Франция да запази водеща позиция в областта на световния туризъм.

3. Испания - Не е тайна, че около 11% от националния БВП на страната са приходи от туристическата индустрия и това не е изненадващо. Испания е известна не само със своите живописни курорти на брега на Средиземно море и Атлантическия океан, но и с впечатляващите си забележителности, отлична архитектура, вкусна кухня, живописни национални паркове, различни съоръжения за любителите на зимните спортове и, разбира се, многобройни заведения за любителите на активния нощен живот. Ето защо, ако искате да комбинирате всичко наведнъж, тогава тази посока ще ви подхожда идеално.

4. Италия - Ако не можете да живеете без красиви дизайнерски дрехи, непрекъснато пазаруване, невероятни деликатеси, общителни личности, красива архитектура и способността да вземете всичко най-добро от живота, тогава определено трябва да посетите Италия. Именно в тази страна се събират 50 обекта на световното наследство на ЮНЕСКО, множество културни артефакти, археологически обекти на Римската империя и Ренесанс, живописни плажове и очарователни средновековни села, към които искате да се върнете отново и отново.

5. САЩ - Всяка година пътешественици от цял ​​свят идват в Ню Йорк, Лос Анжелис, Лас Вегас, като които се интересуват не само от казина и Бродуей, но и от Гранд Каньон, Хавайски плажове и други впечатляващи дейности, с които САЩ са толкова богати. Тук всеки ще намери забавление по свой вкус (и по бюджет), удивявайки се на богатото разнообразие и богат избор.

6. Китай - Експертите прогнозират, че в близко бъдеще притокът на туристи в тази страна, богата на природни, културни и исторически забележителности, само ще се увеличава, което означава, че след няколко години Китай може да стане един от световните лидери в туризма. И ако искате да имате време да се насладите на местните красоти, тогава трябва да побързате.


7. Англия - Тази страна, известна със своята противоречива история, невероятна култура, впечатляващи забележителности, уважение към традициите, обмислена инфраструктура и различни забавления, заема водеща позиция в класацията на най-популярните дестинации, които определено трябва да посетите. Освен това къде другаде ще видите такова топло и уважително отношение към семейството на монархията, ако не във Великобритания?

8. Холандия - Тази европейска държава, която включва континенталната част, разположена в Западна Европа, и трите острова в Карибско море - Бонайре, Саба и Синт Евстатий, е идеална не само за откриване (и управление) на бизнес, но и за отглеждане на деца. Жените на Холандия са много еманципирани и независими, не избират между семейството и работата (или децата и кариерата), но перфектно съчетават всичко наведнъж. В допълнение, местните мъже са прекрасни семейни мъже, така че те буквално носят сродната си душа на ръце.