Не вярвай в чудеса, вярвай в себе си

icon
Sofialive.bg

Казват, че вярата е в основата на всичко, а тя от своя страна дава надеждата, че нещата могат да се случат по възможно най-добрия начин. Но често същата тази вяра може да ни направи доста нетрезво мислещи…

Най-популярната й формула е ясна-вярваш безусловно във всичко, което е трудно да си обясниш без значение дали това ще е силата на Вселената, хороскопите, добрата фея орисница, Светлината, Баба Яга или произволна друга нечовешка сила.

Дори през последните години  книгите, които те убеждават, че само с вяра, позитивни мисли и кратки визуализации можеш да станеш милионер, който всеки ден си пие кафето с Брад Пит (или в най-лошият случай с Бойко Борисов), станаха тотален хит.

Тази философия се превърна в пошла мода и комерс, които се възприемат лесно и са  поредния капан за наивници. Резултатът- някой наистина печели доста от цялата тази работа, но това определено не са мечтателите.

Чудесата се издигнаха в култ, а собствените усилия отидоха на заден план. Защото на всеки би му се искало да има каквото пожелае без да напряга много.А какво е по-лесно от безусловната вяра? Седиш си, вярваш в някакви неща 24/7 и просто чакаш…

По-добре да молиш Вселената за успехи, но да не си мръдваш пръста да се развиваш, по-удобно е да разчиташ,че някоя астроложка, баячка или врачка ще завърти една магия или прогноза и проблемите ти бързо ще изчезнат, по-добре е да си  заровиш главата в пясъка и да се надяваш  да ти помогне  мистична сила просто ей така…защото си много готин.

Къде обаче си ти в цялата тази картинка? Не е ясно. Сляпата вяра те прави наивен, бездействащи и очакващ някой друг/нещо друго да се заеме с подобряването на живота ти. А това е само и единствено твое задължение и призвание.

Единствено ти си отговорен за своите успехи и провали. Ти си този, който решава дали да живее пълноценно или просто да съществува. Ти си този, който избира дали да бъде постоянно недоволен и нещастен или да се радва на всеки един миг. Ти си този, който пише историята си  и ако нещо в нея не ти харесва, проблема не е в другите или в лошата ти карма. Не вярвай в чудеса,  вярвай в себе си и се бори за онова, което наистина искаш! Феята орисница няма да го направи вместо теб…

A тук можеш да прочетеш що е то да си студент в София