Защо Джони Деп е идеален за шеф на БНТ? Шест причини

icon
Sofialive.bg
Източник: Getty images

В последните дни Джони Деп превзе светските новини както карибски пират съкровище. И докато някои изчисляват точно колко милиона ще получи от спечеленото дело срещу бившата си съпруга Амбърд Хърд и дали ще може да възроди актьорската си кариера, ние предлагаме друго - окончателно да се докаже като мъжкар номер 1 в света, като оглави БНТ. 

Ето защо смятаме, че Деп може да застане на руля на този кораб. 

1. Опит в изслушванията 

Кандидатите за директор на БНТ ще бъдат изслушани от СЕМ на 27 и 28 юни. По този параграф Джони е “където вие отивате, аз оттам се връщам”. Актьорът тъкмо излиза от тежки изслушвания в съдебната зала, така че е загрял.

2. Може да се справи с жени, търсещи слава 

Около всяка телевизия се навъртат жени, търсещи екранна изява и слава, без да подбират средствата. Трябва да признаем - и мъже. Джони обаче хвана цаката на всички подобни и би могъл да е надежден щит срещу дръзките им опити/  

3. Има опит с алкохола 


Предишният шеф на БНТ бе уволнен заради шофиране след употреба на алкохол. Деп се е снимал в ленти като “Дневникът на едно пиянде” и “Дрога”, така че този филм вече го е играл, буквално, и няма да допусне толкова елемантарна грешка. Или ако я допусне - ще го направи със стил. 

4. Разполага с достатъчно пари 

Животът в София е много скъп, но сега банковата сметка на актьора ще набъбне. Деп ще може да си плаща бензина до работата и дори 2-3 пъти месечно да яде в столичен ресторант. Благодарение на добрите си финанси няма да се изкушава от корупционните предложения на обръчи от партии и фирми.

5. Има история със среден пръст 

Настоящият директор на БНТ показа среден пръст в ефира, докато бе програмен директор на телевизията. След това стана неин директор, така че това явно помага. Джони показа в съдебната зала средния пръст на дясната си ръка, от който липсва малка част, тъй като Амбър Хърд го е ударила с бутилка.

6. Относно стажа в телевизия 

Деп няма стаж в телевизия, но и Кошлуков нямаше нужните години, та се наложи да пише, че е работил в “Алфа”. След като натрупа нужния стаж в БНТ, от биографията му мистериозно изчезнаха годините в партийната телевизия. Така че на скептиците можем да кажем: Деп е играл в “Карибски пирати: В непознати води”, “Град на лъжи” и “Обществени врагове” - все ще се оправи с интригите в непознатата за него София.

 

Автор: Дон Базилио