#София вкъщи - Певецът Кристиян Янкулов: Творя между четири стени и чета Джордан Питърсън

icon
Sofialive.bg
Източник: Кристиян Янкулов

Коронавирусът прибра всички по домовете, защото изолацията е единственият начин да се справим с опасността. Животът между четири стени обаче може да бъде интересен, особено когато искаш да се отвлечеш от мрачните мисли. Затова от Sofia Live ще се опитаме да разкажем в поредицата #София вкъщи какво правят с времето си различни софийски персонажи.

Кристиян Янкулов доби популярност с участието си в „X-Factor България“ през 2015 година, където бе сред 12-те финалисти. Също така той активно участва през годините в редица фестивали, концерти и мюзикъли в страната и извън нея. Новата мщ песен "Спомен за нея", чийто текст е написан заедно с Цвета Тодорова, се нареди сред 13-те финални песни на тазгодишния Конкурс за нова българска поп и рок песен "Пролет" 2020 на БНР. Решихме да се свържем с Кристиян, за да разберем по какъв начин карантината е повлияла на неговия живот - музиката. Ето какво ни сподели той:

Какво правите, за да се предпазите от коронавируса - вас и близките ви?

Спазваме инструкциите, мием ръцете си по 20 пъти на ден, използваме дезинфектанти, не се виждаме с никого. С роднините единствената ни комуникация е чрез интернет и мобилните устройства! Ракията изгражда сериозен имунитет, но в умерени количества, така че и тази мярка се прилага.

Как се промени отношението ви към заразата с времето - от първите дни, когато се разчуваше, до днес?

За огромно съжаление информацията предоставена в публичното пространство е доста противоречива, което обърква и най-трезво и рационално мислещите хора!


От конспиративни теории, вдъхновени от икономически и политически ползи, до смъртоносен вирус способен да убие половината планета. Да бъда честен, съм объркам, но доста позитивно настроен и вярвам, че ни остава не повече от месец и половина до справянето със заразата!

От какво се отказахте, за да спазвате изолацията?

Социален живот, работата си, хобита, които обожавам, възможността да видя семейството си!

Отпаднаха клубни участия, концерти, което е сериозно изпитание за хората на изкуството. Ще мине доста време докато този ритъм се върне, но такъв е животът!

И обратното: какво открихте, че може да правите, когато прекарвате повече време вкъщи? Как минава един ваш ден?

Толкова чисто и подредено вкъщи не е било никога! Шегувам се, разбира се, сещам се за два пъти, но беше отдавна.

Като музикант, много добре знам какво е да си затворен в стая в продължение на часове всеки ден. Сега имам възможност да творя, да създам нова песен, да прочета книга и да изгледаме хубав филм!

Как се справяте с паниката? С какви мисли се въоръжавате срещу нея?

Каква паника? При нас няма такова нещо! Паниката създава страх, а страхът отслабва имунитета, така че няма място за паника. Повече хумор и ирония! Освен това вчера разбрах, че новата ми песен "Спомен за нея", чийто текст написахме заедно с Цвета се нареди сред 13-те финални песни на тазгодишния Конкурс за нова българска поп и рок песен "Пролет" 2020 на БНР. Всеки читател, който харесва изкуството ми, може да гласува за нея, за да спечелим и това предизвикателство. 

Любим плейлист и песни в тези затворени дни?

Celebration – Kool & the Gang

Препоръчвам Ембиънт музика, която е изключително подходяща за фон, на който да бъдат извършвани различни дейности.

Филми и книги, които бихте препоръчали?

“12 правила за живота” - Джордан Питърсън

“Хората, които променят България” – Даниел Пенев

“Кривата на щастието” – Иво Иванов

И поезията на Цвета Тодорова, естествено.

Какво бихте посъветвали всички други?

Без паника и страх! Човечеството се изправяло пред далеч по-големи предизвикателства и сега ще се преборим с този коронавирус, не се притеснявайте! Трябва да избягаме от егоизма и безотговорността! Без общо щастие, няма лично, така че добре помислете преди да действате!

 

Интервю на Илиана Симеонова