20 бързи въпроса към изпълнителката Христина Йосифова

icon
Sofialive.bg
Източник: Христина Йосифова

Христина Йосифова, която показа таланта си в предишния сезон на „Гласът на България”. Тогава е част от отбора на певицата DARA. Пред LadyZone.bg ученичката говори за пътя към самите нас и вярата, която ни движи напред.

Still Green е първата от общо 9 песни в дебютния музикален албум Humanity, по който Хриси работи с именития музикант, композитор и текстописец Ангел Дюлгеров. Той е музикален продуцент на албума и автор на аранжиментите в него. През 2023 година предстои албумът да има своята премиера на живо с бенд.

Ето какво ни сподели тя в рубриката ни "20 бързи въпроса към...":

Опишете най-голямото предизвикателство, което стои в работата ви.

Да останеш емоционално и психически стабилен. Зад всяка песен стои много силна емоция и почти няма случай, в който през процеса на писане, да не съм се разчувствала от истината, която пиша. Не е лесно да кажеш истината.

Най-вредният и най-полезният ви навик?

Най-полезният е, че си върша отговорно задачите. Най-вредният, че съм прекалено отговорна.


Ценностите, в които вярвате най-силно?

Искреност, емпатия, вяра, приемственост и оптимизъм.

Как ще обясните това, което правите, на седемгодишно дете?

Пея, каквото чувствам и мисля, пея за нещата, в които вярвам. Пиша, каквото чуя в мислите си и композирам това, което звучи в главата ми.

Пет книги, които са задължителни на лавицата?

Номер 1 е ,,Да убиеш присмехулник’’ на Харпър Ли, това е любимата ми книга. Начинът, по който са засегнати много сериозни теми като расизъм, любов и равенство, е нещото, което ме хвана.

Втората книга е задължително ,,Смисълът’’ - автобиографията на Марая Кери, това е книгата, която ме вдъхнови да работя още по-усърдно върху себе си и музиката си. ,,Крадецът на праскови’’ идва на трето място.

Обожавам български романи, затова не мога да пропусна ,,Тютюн’’. Нека двете части на романа ги броим за една книга.

На 5-то място е поредицата ,,Стъкленият трон’’. Обичам фантастика, измислицата и в историята на тази поредица намирам себе си до голяма степен във вътрешната борба на главната героиня.

Кое е онова, което все искате да научите и все нямате време?

Трябва да се науча да ценя почивката.

Какво се промени в страната към по-добро и какво ви радва тук?

Харесва ми, че виждам все повече инициативи за рециклиране и зелена енергия. Много мои познати започнаха да навлизат в тези теми и да изграждат нови навици в ежедневието си. Радвам се, че това е така. За мен е от голяма важност с действията си да не замърсяваме околната среда и да се грижим, колкото можем повече за природата и за всичко живо.

Най-важният съвет, който сте пренебрегвал?

Няколко пъти ми е казвано, когато бях по-малка, че трябва да се науча да приемам съвети. Урокът вече е научен.

Ако имахте възможността да съберете петима души от целия свят, на които се възхищавате, и да си кажете няколко думи, кои щяха да бъдат тези личности? И какво щяхте да ги попитате?

Това биха били Майкъл Джексън, Джон Ленън, Рене Декарт, Иван Вазов и Махатма Ганди. Въпросите ми към тях биха били: "Как да тръгнем заедно по този път?" и "Къде е истината?".

Кой ви е по-симпатичен: безотговорният бохем или неспасяемият работохолик?

Много труден въпрос. И двамата са ми симпатични и се припознавам и в двата образа. Постоянно съм в облаците, но едновременно с това и не спирам да творя, да работя по различни идеи, свързани с музиката ми. Има по малко и от двата типа в мен.

Нещото, което ви изкарва извън нерви?

Прекалената употреба на устройствата води до някакво супер странно състояние, в което не знаеш как да общуваш с хората около теб и това е нещо, което ме изкарва от кожата ми. Не че аз съм перфектна в това отношение, аз също прекарвам време на телефона си, но знам къде е границата между истинското и измисленото.

Най-хубавият начин за прахосване на времето?

Просто да легнеш на пясъка на някой плаж и да оставиш на слънцето да те стопли.

Да прогнозираме бъдещето като опитен фантаст: какво ни очаква?

Очаква ни една година, изпълнена с музика на живо, нови песни и какво ли още не. Очертава се да е много емоционално.

Какво никога не прощавате?

Лъжата. Много държа на искреността, смятам, че ако човек може да лъже другите, значи лъже себе си.

Не мога да простя лъжата, защото не виждам смисъл да си премълчаваме това, което чувстваме, естествено, трябва да сме и деликатни, но не и да лъжем.

Градовете, които винаги са в сърцето ви?

Влюбена съм в софийските улички между блоковете и изобщо в София, много си я обичам.

Виена също много ми харесва като град, много уютно усещане ми носи.

Бургас също ми е любимо място, имам морско в себе си от страна на мама.

А Ню Йорк е градът на мечтите ми. Никога не съм била там, но това не ми пречи да си представям какъв би бил животът в такъв голям град. Много е зареждаща една такава сесия за мечтаене.

Кое е нещото, което ви вълнува най-много в момента?

Предстои излизането на дебютния ми албум ‘’Humanity’’ през 2023 г. и съм супер заредена за много работа и изобщо за това, което ми предстои.

По какво познавате, че някой е "ваш човек"?

Мисля, че с всеки човек мога да намеря нещо общо, следователно мои хора са всички и аз съм тяхна.

Масова мания, която никога не сте разбирали?

Не съм най-големия привърженик на следването на тенденциите в интернет и понякога наистина се чудя как дадени хора изцяло се променят, заради тренд. Наистина е впечатляващо и в същото време шокиращо колко голямо влияние има интернет върху нас.

Какво с времето се отказахте да правите?

Престанах да търся допълнително време. Доста често ми се случва да не ми стигне времето за всичко, което имам да правя за деня. Имам много отговорности и ги приемам сериозно. От една страна още съм ученичка и трябва да съм винаги подготвена за училище. От друга музиката е цялото ми същество и заедно с екипа ми работим усърдно по различни идеи и концепции, освен това пиша песни, ходя на уроци по пиано и репетирам всеки ден.

Цитатът, който ви ръководи най-много?

Нямам такъв цитат. Оставям вярата, която имам, да ме води.

 

Интервю на Илиана Симеонова