5 най-важни песни в живота на N.A.S.O

icon
Sofialive.bg
Източник: Насо

"Здравейте, скъпи читатели на SofiaLive!

Аз се казвам Атанас Георгиев- N.A.S.O и днес ще Ви разкажа как и кое повлия на живота ми в професионален и личен план като артиста N.A.S.O и момчето Атанас Георгиев. Смело мога да нарека себе си „късметлия “затова, че в държава като България успявам да правя това, което обичам. За да разберете отговора на всичко написано по-горе елате с мен в асансьора на времето, който запали искрата и ме накара да не се отказвам въпреки всички препятствия, които съдбата ми беше отредила за да заслужа мястото си.

Eто и моите 5 най-важни песни:"

 

1. Ritchie Valens - OH Donna

Годината беше 1995, а аз бях на скромните 7 години и на една от семейните почивки. Баща ми ме заведа на кино и гледахме филма „ЛА БАМБА“. Бях много впечатлен от главният герой и наред с всички емоционални моменти по време на прожекцията, още си спомням двете важни реплики, които аз изрекох като напуснах киносалона: “Искам да стана като главният герой от филма и да ми купите китара“. В последствие китарата стана моя спътник в живота. Така започна музикалният ми път.


 

2. Роси Кирилова - Най-добрата дума

Като всяка амбициозна майка и моята ме заведе на конкурс за млади таланти. Тогавашната версия се казваше „Като лъвовете“. Трябваше да пея песен на Роси Кирилова - Най добрата дума, защото тогава това беше единственият инструментал, с който разполагахме. Аз излязох уверен на сцената поклоних се и се прибрах, дори не я изпях. И това също се брои за изява.

 

3. Сигнал - Да те жадувам

Новосформираната училищна група от музикалното училище в гр.Бургас с мое участие е на своята първа изява на голяма сцена . При зазвучаването на встъпителните акорди , в залата се усещаха по лицата на хората въпросите:“Дали ще се справят-много трудна песен,дали ще я направят“ и отговора не закъсня, малко по късно, с шумните аплодисменти,които озариха залата.

 

Ето вече съм студент……..

4. Alicia Keys - Never Felt This Way

Първият концерт от класа на Алис Боварян отвори нови хоризонти за мен. Дуетното ни изпълнение на пиано, китара, глас накара всички в залата да притаят дъх. Наложи се да прекрача много от наложените правила в университета, въпреки че бяхме първи курс. Естествено амбицията на майка ми я доведе и на това събитие и съвсем случайно се озовава на място в залата, заобиколена от всички преподаватели от катедра "Музика", които не знаейки, че това е тя, не спират да коментират новаторският подход и стериотипите, които ние успяхме да разчупим, като след края на концерта получих здрависване и гордо кимване с глава, което значи “БРАВО,ГОРДЕЕМ СЕ С ВАС“.

 

5. EVA & N.A.S.O – I ME NYAMA

Сега много от хората. занимаващи се с музика няма да се изненадат колко бързо те връхлита идеята за песен. Започва любимият ми процес – правене на музика. Валеше дъжд. Аз си стоях вкъщи, знаейки, че трябва да направя поредната „ХИТАЧКА“. Помня как сложих слушалките и много бързо излях сърцевината от дуетната ми песен с Ева „ И ме няма“.

 

Благодаря за поканата на SofiaLive!

Не спирайте да се борите за това, което обичате.Така човек се чувства значим!