Необходими продукти:
гъби - 500 г
ориз - 300 г
лук - 1 глава
моркови - 1 бр.
зеленчукова подправка - 1 с.л
черен пипер - 1 ч.л.
магданоз - 1/2 връзка
гъбен бульон - 1 ч.ч.
вода - 2 ч.ч
масло - 100 г
Начин на приготвяне:
1. Почистете и нарежете лука, моркова и гъбите. Измийте ориза.
2. В дълбок тиган задушете в маслото първо лука и моркова.
3. След това добавете гъбите.
4. Оставете да се задушат и добавете ориза.
5. Запържете, докато стане стъклен.
6. Овкусете с подправките и изсипете в тава.
7. Добавете бульона и водата и запечете, докато оризът на фурна поеме течността.
Готово е! Приятен апетит!
Още от Всичко на масата:
- В очакване на Black Friday eMAG представя My Wallet в България
- От Черно море до ледената Антарктика – изложба в Централни хали разкрива удивителното разнообразие на птиците по света
- Уроци по народни танци за чужденци стартират от тази събота в Централни хали
- Българският моден бранд LAZARINI открива 2 нови обекта в София
- Суши майсторите на Happy са шампионите в Sushi Cup 2025, която е част от официалните квалификации за Световната купа в Токио
- 14 юни – Световен ден на кръводарителя
- Мисия “Имен ден” или как да избереш подходящ подарък само с няколко клика на телефона
- Ученици могат да изкарват 1 300 лв. в BILLA
- eMAG Black Friday 2024: Спестявания за над 29 милиона лева и 37% клиенти Genius
- Празник на българския вкус в BILLA със специална селекция от местни продукти
Коментари