Апетитни зеленчуци на фурна - вижте тайната съставка

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock

Необходими продукти:

карфиол - 400 г

моркови - 200 г

червени камби - 4 бр.

черен пипер

сол

царевица - 200 г варена


олио - 3 с.л.

ГАРНИТУРА

ориз - 1.5 ч.ч. бисерен

вода - 3 ч.ч.

сол

черен пипер

дафинов лист - 1

олио - 1 ч.л.

 

Начин на приготвяне:

1. Измийте зеленчуците, почистете чушките от дръжки и семена, обелете морковите, карфиола накъсайте на розички.

2. Поставете в тава и посолете, подправете със сол и черен пипер, изсипете малко вода да покрие дъното на тавата и полейте с олиото.

3. Печете зеленчуци на 180 °C до готовност, като разбърквайте от време навреме.

4. Измийте ориза и поставете в купата на мултикукъра.

5. Подправете със сол и дафинов лист, щипка черен пипер и една чаена лъжичка олио.

6. Налейте водата и разбъркайте.

7. Затворете уреда и пуснете програмата за бял ориз.

8. След като приключи, е готов свареният ориз.

9. Сервирайте зеленчуци на фурна с бял ориз на мултикукър в средата.

 

Приятен апетит!