Перфектните задушени картофи с копър

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock

Необходими продукти:

картофи - 1 кг. пресни и дребни

чесън - 3 - 4 стръка зелен или няколко скилидки

копър - 1 връзка

черен пипер

сол - на вкус

олио

 

Начин на приготвяне:


1. Измийте картофите, без да ги белите. Ако има по-едри сред тях, може да ги разполовите.

2. В тенджера с широко дъно загрейте мазнина, която трябва да покрие плътно дъното.

3. Сипете картофите, поръсете с пипер и сол и сложете капак.

4. През 2-3 минути раздрусвайте хубаво тенджерата, за да разбъркате картофите.

5. През това време скълцайте копъра и чесъна.

6. След задушаване на картофите добавете нарязаните зелени подправки.

7. Объркайте добре и след 2 минути снемете съда от котлона.