Ароматни гъби в масло и чесън

icon
Sofialive.bg

Необходими продукти:

манатарки - 500 г

олио - 2 с.л.

масло - 60 г

чесън - 3 скилидки

сол

черен пипер


копър

 

Начин на приготвяне:

1. Размразете и нарежете на дребни парчета гъбите.

2. Сложете гъбите в тиган с олиото и ги задушете за около 10 минути, докато водата, която са абсорбирали, се изпари и останат само на мазнина.

3. След това прибавете маслото и нарязани на ситно 2-3 скилидки чесън, сол и черен пипер на вкус.

4. Оставете на котлона още 5 минути, докато гъбите се запържат и добият златист цвят.

5. Сервирайте ги, поръсени с нарязан на ситно пресен копър.