Гризки с извара от бутер тесто - бърз снакс

icon
Sofialive.bg

Необходими продукти:

бутер тесто - охладено 2 опак. от 275 г /общо 550 г/

извара - 250 г кремообразна

пудинг ванилия - 2 с.л. Йоткер

пудра захар - 4 с.л. или на вкус

лимонов сок - 1 с.л. прясно изцеден

лимонова кора - настъргана на 1/2 лимон


яйца - 2 бр.

ЗА НАМАЗВАНЕ

жълтък - 1 бр.

прясно мляко - 1 с.л.

пудра захар - за поръсване

 

Начин на приготвяне:

1. В купа поставете изварата, захарта, сухия пудинг, лимоновата кора и сок и яйцата.

2. Разбъркайте много добре, по възможност до гладка смес с миксер.

3. Фурната се загрява на 200 °C, като голямата ѝ тава се покрива с хартия за печене.

4. Бутер тесто се разгъва на един лист и се намазва плътно със сместа.

5. Покрива се с втория лист и с остър нож нарязах на ленти /широки 2 см/.

6. Всяка лента се усуква и разполага в тавата.

7. Така се приготвят и останалите бутер пръчици. 

8. Намазават се с разбъркания с лъжица вода жълтък и лесните гризини се слагат да се пекат в напълно загрятата фурна за около 13-15 минути или до видима готовност и апетитен загар.

Изчакайте да изстинат и са готови за консумиране.

 

Приятен апетит!