Бисквитена торта с домашен крем

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock

Необходими продукти:

бисквити - 1 пакет (250 г или според съда), за торта

за яйчения крем

прясно мляко - 600 мл

захар - ¾ ч.ч.

ванилена захар - 1 пакетче (8 г)

яйца - 3 бр.


брашно - 3 с.л. равни

краве масло - 2 кубчета, колкото 2 с.л.

ядки - за украса, или настърган шоколад

 

Начин на приготвяне:

В тенджера с незалепващо покритие, налейте 500 мл от студеното прясно мляко, добавете захарта и разбъркайте. Отделно разбийте яйцата, прибавете ванилената захар и пресятото брашно, разбъркайте добре и постепенно при непрекъснато бъркане, прибавете останалото студено прясно мляко.

През цедка прекарайте сместа в млечната смес, разбъркайте и поставете тенджерата на умерен огън. Варите при непрекъснато бъркане с шпатула до сгъстяване или докато започнат да се появяват първите балончета в него.

Премахнете тенджерата от котлона и прибавете маслото нарязано на малки кубчета, разбъркайте, докато се разтвори напълно.

На дъното на тавичка, наредете ред бисквити и сипете част от горещия яйчен крем, заравнете. Така процедирате, като завършите с крем.

Оставете бисквитената торта за 30 минути да се поохлади отгоре и украсете с настърган шоколад или смлени ядки.

Поставете тортата в хладилник за около 3-4 часа, преди да сервирате.