Ястие с яйца, чушки и сирене, подобно на омлет, но по-вкусно от него

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock/Guliver

Необходими продукти:

чушки - 1 буркан печени и белени

сирене - 70 г

яйца - 5 бр.

сол - на вкус

чубрица - 1 с.л.

олио - 1 к.ч.


брашно - 2 с.л.

кашкавал - 200 г

 

Начин на приготвяне:

1. Нарежете печените чушки на тънки ленти и ги поставете в тава, поръсете с брашното и разбъркайте.

2. Добавете натрошеното с вилица сирене, поръсете с чубрицата и олиото равномерно и разбъркайте добре.

3. Отделно разбийте яйцата добре и посолете на вкус, добавете ги към чушките и разбъркайте.

4. Поставете тавата за няколко минути на предварително нагрята фурна на 200 градуса, докато яйцата стегнат.

5. Извадете тавата поръсете с настъргания кашкавал равномерно и върнете тавата отново във фурната, докато кашкавалът се разтопи и запеканката добие златиста коричка.

 

Приятен апетит!