Бърза и лесна за приготвяне рибена чорба

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock/Guliver

Необходими продукти:

глави от шаран - 4 бр.

праз - 1 стрък, бялата част

моркови - 1 - 2 бр.

чушки - 1 бр.

олио - 3 с.л.

майорана - 1 ч.л. суха


девесил - 1 ч.л. суха

сол

дафинов лист - 2 бр. сух

пипер меланж - на зърна

ПИКАНТЕН ДРЕСИНГ

ябълков оцет - 1/2 ч.ч.

чесън - 4 - 5 скилидки

лют червен пипер - 1 с.л. едро смлян

 

Начин на приготвяне:

1.Предварително сварете рибните глави до пълна готовност.

2.Отделете месото от костите и прецедете бульона.

3.Загрейте около 1/2 л. вода.

4.Добавете праза и го заварете.

5.Добавете олиото.

6.Прибавете ситно нарязания морков и почистената и нарязана чушка.

7.Гответе около 5 минути.

8.Прибавете около 2 ч.ч. от бульона.

9.Оставете рибената чорба да къкри на тих огън за около 15 минути.

10.В края на готвенето добавете подправките.

11.Обелете скилидките чесън и ги пресовайте.

12.Смесете оцета, чесъна и пипера и пригответе дресинга.

13.Поднесете рибената чорба с пикантен дресинг.

 

Приятен апетит!