Яхния от свински джолан

icon
Sofialive.bg
Източник: lety-culinaryadventure.blogspot.com

Необходими продукти:

свински джолан - 700 г обезкостен

картофи - 800 г

гъби - 250 г

лук - 1 глава

моркови - 1 бр.

грах - 1/2 ч.ч. консерва


сол

олио - 5 с.л.

червен пипер - 1 с.л.

доматено пюре - 2 с.л.

брашно - 2 с.л.

дафинов лист - 2 бр.

кимион - 1/4 ч.л. смлян

 

Начин на приготвяне:

Свинският джолан се нарязва на хапки и запържва в сгорещена мазнина, след което се прехвърля в керамичният съд на тенджерата за бавно готвене.

Картофите се обелват и нарязват на средно големи парчета.

Гъбите, лукът и морковът се почистват и нарязват на филийки.

Всички зеленчуци се прехвърлят при месото.

Слагат се сол на вкус, малко олио, червен пипер, доматено пюре, брашно, дафинов лист и кимион на прах.

Налива се около половин чаша вода, уредът се похлупва с капак и включва на първа степен за пет часа.

Готовото яхния със свинско се сервира поръсена с пресен магданоз.