Вкусна бобена салатка

icon
Sofialive.bg
Източник: kulinartnitsa.com

Бобовите култури са изключително полезни за нашата храносмилателна система заради богатството си на фибри и протеини.

"Само 100 г варен боб съдържа почти 9 грама протеин, което представлява 27% от общото съдържание на калории.", казва д-р Соколов, специалист диетолог.

Ето защо днешната рецепта е за така вкусната бобена салата с лютеница. Тя е чудесна гарнитура към печена наденица, суджук, кебапчета или кюфтета.

Необходими продукти:

бял боб - 800 г сварен

лютеница - 400 г

лук - 1 глава кромид, малка


магданоз - 1 шепа

краве масло - 1 с.л.

сол - на вкус

 

Начин на приготвяне:

1. Нарежете лука и магданоза на ситно и сложете в подходяща купа.

2. Към тях прибавете разтопеното краве масло и сварения боб.

3. Посолете на вкус и разбъркайте.

4. Последна добавете лютеницата и всичко това разбъркайте, докато всички бобчета се покрият с лютеница.

5. Бобената салата сервирайте на стайна температура.