Картофи с подправки на фурна

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock

Необходими продукти:

пресни картофи - 500 г

сол

олио - 4 с.л.

пресен чесън - 2 стръка

копър - 3 - 4 стръка

 


Начин на приготвяне:

Пресните картофи се измиват хубаво, без да се белят нарязват на едри парчета.

Ако са дребни, се оставят цели (те са най-вкусни).

Слагат се на дъното на йенска тенджера, налива се около 1/3 ч.ч. вода и се овкусяват се със сол.

Поливат се с малко олио, тенджерата се похлупва и поставя във фурната.

Картофите се задушават около час, като малко преди готовност се прибавя нарязания на дребно пресен чесън и копър.

Капакът се маха и се оставят леко да се запекат.