Крем карамел с тикви - няма такава вкусотия

icon
Sofialive.bg

Необходими продукти:

яйца - 4 бр.

прясно мляко - 500 мл

ванилова захар - 2 г

кафява захар - 5 с.л. + 4 с.л. за карамела

тиква - 500 г

дюля - 1 бр.


 

Начин на приготвяне:

1. Обелете, почистете и нарежете на малки и тънки парченца тиквата и дюлята.

2. Добавете малко вода и изпечете до готовност. Оставете да изстине.

3. Яйцата разбийте със захарта и ванилията.

4. След това добавете и прясното мляко. 

5. Прибавете към сместа изпечената тиква и дюля.

6. Разбъркайте внимателно.

7. В малка тавичка карамелизирайте захар. Внимавайте да не я загорите.

8. Изсипете течната смес и печете крем карамела в тава до готовност - на водна баня в предварително загрята на 180 °C фурна.

 

Приятен апетит!