Най-вкусните локумки от тефтерчето на баба

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock/Guliver

Необходими продукти:

свинска мас - 1 ч.ч.

лимонади - 1 ч.ч.

захар - 1/2 ч.ч.

яйца - 1 бр.

ванилия - 1

сода за хляб - 1 к.л.


бакпулвер - 1 к.л.

сол - щипка

брашно - 500 г

локум - 1 кутийка

пудра захар - за поръсване

 

Начин на приготвяне:

1. Разтопете свинската мас, смесете с лимонадата, захарта, разбитото яйце, ванилията, содата, бакпулвера и солта.

2. Добавете постепенно пресятото брашно.

3. Замесете меко и нелепнещо тесто.

4. Разделете тестото на четири равни части.

5. Всяка част разточете на кръг, нарежете 8 триъгълника.

6. Във всеки триъгълник сложете парче локум и завийте на кифличка.

7. Подредете локумките в тава върху хартия за печене.

8. Печете на 180 градуса за 15 минути.

9. Топли кифличките с локум поръсете с пудра захар.

 

Да ви е сладко!