Пиле фрикасе като мъфини

icon
Sofialive.bg
Източник: istockphoto.com

Необходими продукти:

пилешки гърди - 2 бр.

мариновани гъби - 250 г микс

зелен лук - 2 стръка

чесън - 4 бр. скилидки (по желание)

кашкавал - 100 г настърган (за поръсване)

майонеза - за намазване


 

Начин на приготвяне:

Гъбите, лука и чесъна нарежете, задушете, подправете със сол и​ черен пипер.

Гърдите се разрязват по дължина, резените са по-тънки от шницела.

Подгответе формичките, вземете парче от гърдата на дланта си​ в средата сложете малко от гъбения пълнеж и го завийте от всички страни, обърнете го от дланта във формичка, когато всичкото фрикасе е във формичките.

Намажете всичко с майонеза (който не обича майонеза, може със зехтин) с четка и оставете за около половин час (за да не изсъхнат гърдите) солените мъфини.

Сложете във фурна, предварително загрята до 170°C за 15-20 минути, извадете, поръсете с кашкавал, върнете във фурната за още 5-10 минути, докато кашкавалът се разтопи.