Филе от риба тон с гарнитура - перфектното ястие

icon
Sofialive.bg
Източник: pexels

Необходими продукти:

риба тон - 1 бр. филе

зехтин - 1 ½ с.л.

лимонов сок - от ½ лимон

сол - 1/4 ч.л.

черен пипер - 2 щипка

риган - 2 щипка


босилек - 2 щипки

чесън на прах - 1/4 ч.л.

картофи - около 150 г, малки

пармезан - 2 ч.л.

 

Начин на приготвяне:

1.Смесва се 1 с.л. от олиото с лимоновия сок и по половината от подправките.

2.Разбърква се добре.

3.Филето риба тон се маринова за 15 минути.

4.През това време се смесва останалото олио (½ с.л.) с другата половина от подправките.

5.Картофите се измиват и обелват, нарязват се на по-големи парчета.

6.Омесват се с подправките и след това се разпределят в едната половина на намазнена тава.

7.Пекат се картофите за 15 минути на 200 °C.

8.След това на правната част от тавата се слага рибата и се пече 6 минути.

9.После се изважда, рибата се обръща и се връща обратно за 3 минути.

10.След това се усилва на 250 °C, поръсва се пармезана върху картофите и се връща тавата за последно за още 3 минути.

 

Приятен апетит!